Nederlandstalig onderwijs met DoeDagen

De Gooise Daltonschool is een innovatieve en eigentijdse school die open staat voor de ontwikkelingen die de 21ste eeuw met zich meebrengt. Tegelijkertijd gaan we met onze leerlingen graag terug naar de basis. De digitale wereld is prachtig, maar om ons heen is ook nog zo veel moois. Omdat we vinden dat je leren niet alleen in een klaslokaal doet, nemen we onze leerlingen zo veel mogelijk mee naar buiten.

Spelenderwijs buiten leren
De kleuters die Nederlandstalig onderwijs op De Gooise Daltonschool volgen, krijgen één dag per week les bij kinderboerderij De Meent. Niet alleen op stralende zomerdagen, maar ook in de lente, herfst en winter. Zo zien ze de natuur per seizoen veranderen. Tijdens deze DoeDagen leren onze kleuters alles over dieren en planten. In de moestuin komen ze spelenderwijs meer te weten over groenten, die ze ook zelf mogen verbouwen.

Op verkenning tijdens Buitenlesdag
Het buiten leren stopt niet na de kleuterklas. Ook de oudere kinderen kunnen buiten het schoolgebouw nog genoeg kennis opdoen. Daarom hebben de leerlingen van de Nederlandstalige groepen 3 t/m 8 iedere twee weken een Buitenlesdag. Hierbij maken we gebruik van de unieke ligging van De Gooise Daltonschool. Rondom onze school is namelijk genoeg te beleven, bijvoorbeeld in het Spanderswoud, bij Natuurmonumenten of rond het Naardermeer. Ook een verkenningstocht in de wijk levert genoeg lesmateriaal op.

Uitgebreide schoolbibliotheek
Lezen heeft allerlei voordelen: het verrijkt de wereld van kinderen, ze krijgen een bredere woordkennis en leren de structuur van verhalen doorzien. Een goed leesniveau is vaak een voorspeller van het middelbare schoolsucces. Alle leerlingen van De Gooise Daltonschool kunnen daarom gebruik maken van onze trots: de mooie en unieke schoolbibliotheek. Bibliotheek Hilversum ondersteunt de school met het updaten van de collectie, die een evenwichtige mix is van leesboeken en informatieve boeken.

Weerbaar door judo
Beweging is belangrijk voor jonge kinderen. Dit stimuleren wij door alle leerlingen van onze school wekelijks een uur judoles aan te bieden. Tijdens deze lessen leren de kinderen meer over normen en waarden, zelfbeheersing en samenwerken. Tegelijkertijd is het goed voor hun weerbaarheid.