SCHOOLJUDO

De Gooise Daltonschool wil dat haar leerlingen opgroeien tot zelfstandige mensen die sociaal en weerbaar zijn. Om die reden krijgen alle leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 vanaf september 2017 het hele schooljaar wekelijks judoles. Deze unieke bewegingslessen zijn een samenwerking met Judoschool van der Hoek.

Schooljudo is op veel scholen wel bekend. Zes weken lang krijgen de kinderen een uurtje judo en daarna houdt het op. De wekelijkse judoles op de Gooise Daltonschool gaat het hele jaar door. Omdat een judopak onmisbaar is, krijgen de leerlingen een pak van de school in bruikleen. Stichting Stip Hilversum stelde hiervoor een deel van het innovatiebudget beschikbaar. Daarnaast krijgt de school steun van de gemeente Hilversum die de judomat voor dit bijzondere initiatief bekostigde.

Zelfverzekerd en weerbaar
De Gooise Daltonschool kiest heel gericht voor judo als sport.  We vinden het belangrijk dat kinderen bewegen, maar judo biedt hen nog zo veel meer. Spelenderwijs leren ze omgaan met zaken als regels en respect. Judo is goed voor hun sociale opvoeding, maar kinderen worden er ook zelfverzekerd en weerbaar van.  We zijn verheugd zo’n wekelijkse judoles te kunnen aanbieden.

Christiaan van der Hoek van Judoschool van der Hoek juicht als judoleraar uiteraard toe dat kinderen kennismaken met deze sport. "Het is fantastisch dat dit onder schooltijd kan. Ik ben ervan overtuigd dat de leerlingen van De Gooise Daltonschool dit jaar veel gaan leren!”